news20220826

Във връзка с проект„Легендите на Вършец оживяват“, финансиран от НФК по програма „Възстановяване и развитие на организациите в областта на любителското творчество”(2022).

НЧ „ХРИСТО БОТЕВ – 1900, ГР. ВЪРШЕЦ” КАНИ ДЕЦА И МЛАДЕЖИ, КОИТО ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТА.

В рамките на проекта ще бъде подготвен и представен музикално-танцов спектакъл „Легендите на Вършец оживяват“. Спектакълът интерпретира идеята за пресъздаване и представяне по модерен начин на две от най-известните легенди на община Вършец - „Легендата за връх Тодорини кукли“ и „Мистичното село със самодивите – село Стояново“.
Очаква се всеки проявил интерес млад човек да вземе участие в предвидените по проекта три творчески работилници (workshop) на тема „Творческо писане на сценарий - алтернативно представяне на класическа легенда“. Сценарият за музикално-танцовият спектакъл ще бъде написан професионално от сценарист и в него ще бъдат включени най-добрите идеи, предложени от младите хора.

В спектакъла ще бъдат включени участници от самодейните състави на читалището, като в същото време ще бъдат привлечени и нови – деца и младежи в новосформирани танцови групи, в театралната формация, в певческите групи.
Скъпи млади хора, заповядайте при нас!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Можете да заявите участието си лично в читалището или на тел. 095272147; 0888748875 или имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.